Workshops

Bekijk ook het aanbod van de Lezingen

Reserveer alvast je plekje

Hoe hou ik mijn borsten gezond?

Avondworkshop met Eva  

Ons borstweefsel is kwetsbaar. Opgehoopte afvalstoffen kunnen voor verklevingen en pijnlijke plekjes zorgen. Maar ook onze liefde en verdriet kunnen in onze borsten huizen. Deze avondvullende (praktische) workhop gaat dieper in op alle aspecten (fysiek, emotioneel, energetisch) om je borsten gezond te houden en er van te genieten.  Je gaat naar huis met bewustere borsten en een hoop praktische tips voor de verzorging van je borsten.

Menopauze en Kundalini yoga

Ochtendworkshop met Eva en Sangeeta Kaur

Tijdens de menopauze schommelen onze hormonen tot ze een nieuwe balans gevonden hebben. Extra aandacht besteden aan je lichaam en geest is in deze fase daarom belangrijker dan ooit.  In deze ochtendworkshop doen we een Kundalini yogaset en meditatie die je kunnen ondersteunen in deze overgangsfase en je krijgt tips over opvangen van menopauzekwaaltjes op een natuurlijke manier. 

Docenten: Eva Leens en Sangeeta Kaur

TAO van de borstgezondheid (voor professionals (V) die met vrouwen werken)

Bijscholingsdag met Eva Leens en Eva van der Plas

Wij vrouwen zijn ons in deze Westerse maatschappij weinig bewust van onze borsten. Vaak is de relatie tot onze borsten negatief gekleurd (onzekerheid over de schoonheid ervan, klachten, angst voor knobbeltjes).

Een positieve relatie opbouwen met onze borsten is behulpzaam om met ze in contact te zijn en te blijven. Door je borsten te masseren, houd je de energie stromend, en kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Bovendien is het een natuurlijke manier om op de hoogte te blijven van hoe het met je borsten gaat. Knobbeltjes en veranderingen in je borsten merk je veel sneller op als je gewend bent om je borsten dagelijks aan te raken.

Jij kunt je cliënten of cursisten inspireren om een betere band met hun borsten op te bouwen en ze regelmatig te masseren. De kwaliteit van de verbinding met jouw eigen borsten is van invloed op de kwaliteit die jouw cursisten of cliënten met hun eigen lichaam kunnen maken.

Inhoud:

  • Oosterse én westerse visie op borstgezondheid
  • Anatomie en werking van de borsten
  • Hoe houd je je borsten gezond met massage, voeding, leef-stijl?
  • Het belang van hormoonbalans
  • Het belang van zelfzorg
  • Taoïstische massage-technieken

Docenten: Eva Leens & Eva van der Plas

TAO van de Menopauze (voor professionals (V) die met vrouwen werken)

Bijscholingsdag met Eva Leens en Eva van der Plas

Nog nooit waren er zoveel vrouwen in de overgang. Jij hebt als docente of therapeute vast ook cliënten die ermee te maken hebben. Uit onderzoek blijkt dat wij vrouwen naarstig op zoek zijn naar antwoorden op al onze vragen over de veranderingen die in deze belangrijke levensfase plaatsvinden, maar dat zorgverleners er vaak nog onvoldoende kennis over hebben.

De menopauze is één van de grootste transformaties in een vrouwenleven

De overgang is een belangrijke fase in een vrouwenleven die tot nu toe grotendeels onderbelicht is gebleven. Als we begrijpen wat er in ons lichaam gebeurt, en hoe we ons lichaam kunnen helpen om een nieuwe balans te vinden, geef dat een gevoel van zelfvertrouwen. We ervaren minder van de bekende overgangsklachten, of we ervaren deze als minder ontregelend. Als vrouwen deze transformerende levensfase bewust doorlopen, komen ze er sterker, wijzer en levenslustiger uit tevoorschijn.

Jij kunt je cursisten en cliënten helpen om een nieuwe betekenis te geven aan hun overgangsfase, en om met minder klachten en een positiever gevoel door de overgang te komen.

Inhoud:

  • Oosters én Westers perspectief op de menopauze
  • Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de menopauze?
  • Wat gebeurt er emotioneel en energetisch?
  • De symbolische betekenis van de menopauze
  • Hoe kom je gezond door de menopauze (hormoonbalans, voeding, zelfzorg, leef-stijl)?
  • Hoe houd je lichaam, geest en emoties in balans?
  • Praktische handvatten voor cliëntcontact tijdens de overgang.
  • Korte Taoïstische ontspanningstechnieken voor een vlotte overgang

Docenten: Eva Leens en Eva Van der Plas

Meer over Universal Healing Tao in België

Borstgezondheid tijdens de menopauze

Avondworkshop met Eva

Tijdens de menopauze schommelen onze hormonen tot ze een nieuwe balans gevonden hebben. Extra aandacht besteden aan de gezondheid van je borsten is in deze fase daarom belangrijker dan ooit. Wat kan je zélf doen om je borstgezondheid te ondersteunen?  In deze avondvullende workshop maken we écht contact met onze borsten, krijg je tips hoe ze te verzorgen en deel ik mijn kennis over opvangen van menopauzekwaaltjes op een natuurlijke manier. 

TAO van borsten en bekken

Dagworkshop met Eva

Wat hebben borsten met je bekken te maken? Binnenkort meer over deze gloednieuwe workshop! 

NIEUWSBRIEF OVER BORSTGEZONDHEID EN MENOPAUZE

Blijf op de hoogte!

Ik respecteer je privacy.